"Домакинът" Григор Димитров разведе цял свят около базата на Australian Open (ВИДЕО)


"Домакинът" Григор Димитров разведе цял свят около базата на Australian Open (ВИДЕО)
Снимка: Hristo Totev/LAP.bg

2253 0

Около една седмица остава до първия турнир от Големия шлем за 2022-ра година - Откритото първенство на Австралия (Australian Open). Всички тенисисти вече са там и се готвят за изключително важните сблъсъци, а първата ракета на България Григор Димитров не е изключение.

Именно хасковлията бе избран от организаторите на състезанието за... екскурзовод. В публикувано видео на официалния профил на Australian Open в Инстаграм Димитров бе наречен "домакин" и разведе виртуално целия свят около комплекса "Мелбърн парк".

Там за 34-а година ще се състои Откритото първенство на Австралия. Гришо ни "запозна" с най-новия корт там (Kia Arena), пренесе ни в залата за пресконференции и говори за емоциите около дългоочаквания турнир.

"Мисля, че първата ни спирка трябва да бъде новият корт, който е изключително впечатляващ. Погледнете, толкова е красиво. 5000 зрители, произведение на изкуството. Това, което смятам за най-добрата част, е звукът при контакт с топката. Усещането е сякаш играеш на закрито. Всички ние обичаме при силен и плосък удар с топката да се чува този звук" - започна той за Kia Arena.

"Всяка година, в която идвам в Австралия, има много реновации, много от всичко. Всички са истински щастливи и позитивни за началото на сезона. Имах възможността да изиграя няколко много добри мача, с които да стартирам годината. Мисля, че това ще ми е от голяма полза, за да навляза в добър ритъм.

Няма гаранция, че всичко ще се отплати, още повече на първата надпревара, но нека се наслаждаваме на нея. Ще видим какво ще се случи" - сподели още Димитров по време на кадрите.

Припомняме, че българинът стартира годината с турнира в Мелбърн, но там болезнена загуба лиши Григор Димитров от мечтан финал с Надал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички