COVID измамата на годината или лудост срещу деца: Новак Джокович се вкара в морален съд без изход (СНИМКА)


COVID измамата на годината или лудост срещу деца: Новак Джокович се вкара в морален съд без изход (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

3491 0

Все повече нашумява ситуацията около световния номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович. А въпреки немалкото привърженици на своя страна изглежда сякаш сърбинът се вкара в морален съд, от който трудно ще намери правилен за себе си изход.

След като известно време Джокович отказваше да посочи какво точно е неговото изключение, за да има правото да влезе в страната и да играе на Откритото първенство на Австралия (Australian Open) без да е ваксиниран, в крайна сметка посочената причина бе, че е преболедувал вируса.

Всичко добре, докато не се погледне датата, за която сърбинът твърди, че е научил за своя положителен тест за коронавирус. На 16 декември в 20:19 часа местно време пробата на Новак е излязла и е станало ясно, че е положителен - поне такава е неговата версия, която е потвърдена от документа, който е подал в съда в Австралия, за да защити тезата си, че е преминал през вируса.

Ако това е истина обаче, изникват много въпроси около поведението на световния номер 1 в следващите дни, когато вече е знаел, че носи вируса в себе си. Още на следващия ден - едва няколко часа по-късно, той се среща с деца, с които е в изключително близка дистанция - следва сериозен физически контакт, снимки, размяна на приказки и така нататък.

На всичкото отгоре социалните му дейности не приключват дотам, тъй като в следващите дни продължава да има срещи, да се спира по улиците на Сърбия и други прояви, за които стана ясно, след като бе обявена повратната дата 16 декември.

От друга страна, Джокович може да бъде оправдан за всички тези меко казано безразсъдни действия съвсем лесно - сърбинът изобщо не е дал положителна проба за коронавирус на 16 декември, а резултатът е манипулиран с цел той да бъде оправдан пред съда в Австралия и да може да играе на първия за сезона турнир от Големия шлем.

При този случай обаче възниква друг казус. Не само пряката лъжа от страна на идол и модел за подражание на милиони по света, но и проблемът с лесното фалшифициране на резултати от тестове за коронавирус, с което и съответно зелените паспорти и общо взето всичко, което е в помощ за борбата срещу COVID.

Това би се появило и на фона на и без това огромните проблеми в някои страни (най-вече тези на Балканския полуостров) с намирането на тези "вратички", с които да се "надхитри системата", а ако се докаже, че в действителност Ноле е послужил с нечестност, то това би бил най-големият доказан COVID скандал за годината.

В тази насока също има доводи. Първо, че няма логични причина, поради която още в началото Джокович да не е споделил как получава медицинско изключение за ваксината - това би спестило много дискусии и проблеми, които впоследствие изникнаха. А и обикновено моментално се разчува, когато звезда от подобен калибър даде положителна проба, а през декември дори нямаше подобни слухове.

Второ, проверка на SportLive.bg чрез QR кода, който се вижда от предоставения от Джокович тест, завършва в наглед базата данни на Института по обществено здраве д-р Милан Йованович, където обаче излиза, че тестът е... отрицателен (можете да видите по-долу на снимката).

Обновено: Възелът се заплита още повече, тъй като 15-ина минути след първоначалната проверка на SportLive, при същото действие, излиза, че тестът вече е бил положителен, а не отрицателен, както се вижда на прикачената снимка. Доказателството: Доказано фалшив: Проверка разцепи теста - Новак Джокович и Сърбия мамят цял свят (СНИМКИ).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички