Новак Джокович най-сетне проговори, а семейството му даде брифинг в Сърбия


Новак Джокович най-сетне проговори, а семейството му даде брифинг в Сърбия
Снимка: Getty Images

2740 0

Семейството на световния №1 Новак Джокович даде пресконференция в сръбската столица Белград, за да изкаже своето мнение за случващото се в Австралия.

Неговият баща Сърджан взе пръв думата и благодари на всички присъстващи, обявявайки, че поводът за този брифинг е победата на неговия син: "В края на краищата той спечели, справедливостта победи, законът победи".

Братът на Ноле - Джордже, благодари на съдията, който реши делото в полза на Жокера по-рано днес, за това, че е разгледал случая сериозно и е анализирал всеки факт:

"Моментът за нас като семейство е много труден, много сме емоционални. Трудно е да защитаваш Новак и в същото време да не обидиш някой друг. Ние сме борци за справедливост. Направихме всичко възможно, за да следваме процедурите", каза още той и разкри, че брат му е тренирал днес:

"Новак е свободен. Преди няколко минути е тренирал на тенис корт. Той отиде в Австралия, за да играе тенис и да се опита да спечели още една титла. Брат ми винаги е подкрепял свободата на избора".

После дойде ред и на майката на Новак Джокович Дияна: "Искам да благодаря на всички, които подкрепяха сина ми пред т.нар. 'хотел'. Това е най-голямата победа в неговата кариера, по-голяма от всеки Голям шлем".

"Той не е направил нищо нередно, не е нарушил нито един техните закони. Той стана обект на атака. Тръгна на битка срещу системата и правителството, защото имаше право да бъде в Австралия".

В 15:17 ч. българско време самият Новак Джокович наруши мълчанието си и написа няколко реда в профила си в Туитър:

"Благодарен съм, че съдията отхвърли анулирането на моята виза. Въпреки всичко, което се случи, искам да остана и да се състезавам. Фокусиран съм върху това. Дойдох, за да играя на едно от най-важните събития пред невероятните фенове", написа Ноле и благодари на всички, които са били до него в този труден момент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички