Холгер Руне прегази Новак Джокович и спечели първа Мастърс титла в кариерата си


Холгер Руне прегази Новак Джокович и спечели първа Мастърс титла в кариерата си
Снимка: Getty Images

2470 0

Днешният финал на Мастърса в Париж между Холгер Руне и Новак Джокович беше същински сблъсък на поколенията. Бившият номер едно излизаше в опит да спечели своя 39-и трофей на това ниво, докато тийнейджърът за пръв щеше да спори за титла от подобна категория в кариерата си.

Всъщност 16-те години разлика между финалистите се превърнаха в изравнен рекорд, като точно толкова беше тя и между Андре Агаси и Рафаел Надал в Монреал през 2005-а година, когато Матадора загатна на какво е способен за в бъдеще и надделя над легендарния американец.

Този път историята се повтори и опитът на 21-кратния носител на "мейджър" трофеи не се оказа достатъчен, тъй като Руне изнесе пореден невероятен мач във френската столица и повали пети пореден представител на топ 10, а от утре самият той ще е член на тази елитна група.

Решителната битка в Париж ни предложи първокласен тенис и в един момент сензацията изглеждаше почти невъзможна, само че датчанинът сбъдна заканата си, че е дошъл на турнира, за да се прибере с купата, и се наложи с финалното 3:6 6:3 7:5 и по този начин си гарантира да бъде първа резерва за предстоящите финали на ATP в Торино.

Руне стигна до финала, преодолявайки световния № 1 - Карлос Алкарас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички