Приказката продължава! Датчанин сложи край на серията на още един фаворит и ще спори за трофея в Париж


Приказката продължава! Датчанин сложи край на серията на още един фаворит и ще спори за трофея в Париж
Снимка: Getty Images

1100 0

Датчанинът Холгер Руне сложи край на серията на Феликс Оже-Алиасим от 16 поредни победи, елиминирайки го на 1/2 от Мастърс турнира по тенис в Париж. Датчанинът триумфира след 6:4, 6:2. Вчера Руне победи и световния №1 Карлос Алкарас, който преди това отстрани Григор Димитров

Руне направи ранен пробив и го защити по впечатляващ начин – за целия сет изигра само три точки на втори сервис от общо 27, като в същото време спечели 83% от тези на първи. Световният №8 не получи шансове да се върне в резултата.

19-годишният датчанин игра на високо ниво и и във втората част, в която опонентът му се пречупи. Оже-Алиасим започна да допуска повече непредизвикани грешки и отбеляза спад в представянето си.

Ключов бе геймът при 2-0 за датчанина, когато се стигна до втори пробив след маратонско подаване на опонента му, включващо три спасени брейкбола и множество равенства. Феликс съумя да се разпише, но обрат бе немислим – 6:4 6:2.

Между Руне и първия му трофей на ниво Мастърс ще стои победителят от двубоя между Новак Джокович и Стефанос Циципас, които спорят в другия полуфинал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички