Стефанос Циципас не показа прошка на Томи Пол, готви се за полуфинал с Новак Джокович


Стефанос Циципас не показа прошка на Томи Пол, готви се за полуфинал с Новак Джокович
Снимка: Getty Images

1726 0

Стефанос Циципас успя за първи път да се класира на полуфинал на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж. Гръцкият тенисист нямаше проблеми срещу американеца Томи Пол и го победи с 6:2, 6:4. Във втория кръг американецът отстрани Рафаел Надал, а след това се справи и с Пабло Кареньо-Буста, но срещу Циципас просто нямаше шансове.

Световният номер 5 отрази 7 точки за пробив и в същото време взе най-доброто от трите си шанса да спечели подаването на съперника. Началото беше трудно за гърка, но той измъкна откриващия гейм и веднага проби за 2:0. Пол пропусна да върне интригата, но Циципас отново показа характер и спаси три поредни точки за пробив.

След това за гръка не бе сложно. Той затвори сета с два поредни гейма на нула, а в началото на втората част продължи да играе със забележително спокойствие и темпо. Томи Пол оказваше съпротива до десетия гейм, когато Циципас направи успешни излизания на мрежата и затвори мача.

За гръцката звезда това беше победа номер 60 през сезона. Той все още има шансове да завърши годината като водач в ранглистата. Негов съперник на полуфиналите ще е Новак Джокович, а ето как се справи сърбинът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички