Жесток удар за Алкарас! Световният №1 пропуска финалите на ATP


Жесток удар за Алкарас! Световният №1 пропуска финалите на ATP
Снимка: Getty Images

1655 0

Водачът в световната ранглиста по тенис при мъжете – Карлос Алкарас, няма да участва на финалите на АТР в Торино. 19-годишният испанец е със сериозна травма, която го принуди да се откаже от надпреватата между най-добрите 8 през годината. По този начин няма да играе повече през този сезон.

Той е с разкъсан коремен мускул. Този проблем стана причина вчера Алкарас да се откаже срещу Холгер Руне на ¼-финалите на турнира от сериите Мастърс в Париж. Двубоят ме срещу датчанина приключи в тайбрека на втория сет. Преди това на 1/8-финалите Карлос се справи с най-добрия тенисист на България – Григор Димитров.

Алкарас бе водач в класацията за участие на финалния турнир в Торино. Сега неговото място ще бъде заето от 9-тия към момента Тейлър Фриц или именно от Холгер Руне, в зависимост от това дали датчанинът ще триумфира на турнира в Париж.

Той няма да бъде възстановен навреме и да води тима на Испания във финалите за Купа "Дейвис", които започват в Малага на 25 ноември. Така сезонът за него приключи.

„След отказването ми от мача вчера ми бяха направени прегледи от лекарския екип. За съжаление, това е резултатът от контузията: вътрешно разкъсване на мускула в лявата част на коремната стена с приблизително време за възстановяване от шест седмици“, написа Алкарас на профила си в „Туитър“.

Няма да мога да играя на финалите на АТП и за Купа "Дейвис". Тежко и болезнено е за мен да пропусна тези две събития, които са много важни, но единственото, което мога да направя, е да съм позитивен и да се съсредоточа върху възстановяването ми. Благодаря Ви за подкрепата“, написа още 19-годишният испанец.

Междувременно приказката за Холгер Руне в Париж продължава, след като той се класира на финала след нова голяма победа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички