Григор след стихийния успех: Чувствам се идеално, играх на високо ниво


Григор след стихийния успех: Чувствам се идеално, играх на високо ниво
Снимка: Getty Images/Guliver

1304 0

"Чувствах се идеално. За всички беше ясно, че съперникът ми имаше някакъв здравословен проблем. Аз обаче играх на високо ниво". Това заяви първата ракета на България Григор Димитров след победата си над Пабло Кареньо Буста в трети кръг на Откритото първенство на Австралия.

"Изиграх страхотен първи сет и запазих сили за следващата фаза. Сега ще поиграя още 30-40 минути. Готов съм за следващото предизвикателство", сподели още Димитров, който спечели седмия сблъсък между двамата в преките мачове. Сега съотношението на силите е 4:3 в полза на българската звезда.

29-годишният хасковлия ще играе за шести път на осминафиналите в Мелбърн, като най-доброто му постижение на турнира е полуфинал през 2017 г. Тогава той отстъпи в драматичен петсетов мач на Рафаел Надал. Негов съперник в спор за място на четвъртфиналите, където игра още през 2014 и 2018, ще бъде победителят от двубоя между номер 3 в света Доминик Тийм и представителя на домакините Ник Кирьос. А ето каква е една от големите цели на Григор през тази година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички