Григор Димитров за подкрепата на Australian Open: Да видя националния флаг е нещо специално


Григор Димитров за подкрепата на Australian Open: Да видя националния флаг е нещо специално
Снимка: Getty Images/Guliver

1672 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open (Откритото първенство на Австралия). Хасковлията се справи в три сета с Алекс Болт. След мача той благодари на българските фенове, които го подкрепиха от трибуните.

"Изминахме дълъг път през последните три месеца. Много съм удоволетворен и щастлив, че успях да се справя да и да продължа напред особено след победа над местна надежда. Надявам се феновете да имат шанс да му се радват скоро.

Благодаря на моите сънародници, които ме подкрепят. Винаги е много специално да се чувстваш у дома, когато си далеч от него. Да видя националния флаг за мен е нещо специално и ми помага да се представя по-добре. За мен е чест да играя в такава обстановка.

Честно казано просто се опитвах да остана в мача. Да запазя концентрация и да не изпускам момента. Никога не знаеш колко мача ще изиграеш в един турнир затова се опитвам да се наслаждавам на всичко. На играта, на престоя си тук , на възможността да играя пред публика отново" - заяви Димитров.

Вижте повече за победата на Димитров над Болт, както и кой ще е следващият му съперник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички