Без дори да загуби гейм, Григор Димитров продължава напред в Australian Open


Без дори да загуби гейм, Григор Димитров продължава напред в Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

2323 0

Без дори да загуби гейм, но всъщност след само 7 спечелени, Григор Димитров преодоля третия кръг на Australian Open.

Димитров игра срещу световния номер 16 Пабло Кареньо-Буста, с който досега имаше 6 мача, като двамата бяха взели по 3 победи. Но днешната среща беше всичко друго, но не и истински мач.

Григор набързо приключи първия сет с 6:0, като направи три пробива и само при 3:0 имаше реална опасност испанецът да върне един пробив и да се закачи в сета. Но Буста явно не сервираше както обикновено, освен това прибързваше в разиграванията - нетипично за него, тъй като той е известен като много търпелив и постоянен играч, а и сеченият бекхенд на Григор го тормозеше много.

В началото на втория сет, след Григор поведе с 1:0 гейма, Буста реши, че не може да продължи. Изглежда той имаше проблеми в коремната област и това не му позволяваше да сервира добре.

В следващия кръг Григор ще играе с тежък противник - победителят от мача между световния номер 3 Доминик Тийм и Ник Кирьос. Те играят по-късно днес. С Кирьос Григор вече е играл на Australian Open, като българинът е спечелил 3 мача срещу този противник и е загубил само 1. През 2018 година, Григор успя да се справи с Кирьос точно на същата фаза в Мелбърн, като победи с три тайбрек сета - 7:6, 7:6, 4:6, 7:6.

Срещу Тийм Григор също води в баланса - 3:2 победи. Последният им мач беше на Мастърса в Париж през 2019 година, когато Димитров на осминафинал размаза австриеца с 6:3, 6:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички