Специалист посочи от кой компонент зависи изхода на Григор Димитров - Пабло Кареньо Буста


Специалист посочи от кой компонент зависи изхода на Григор Димитров - Пабло Кареньо Буста
Снимка: Getty Images/Guliver

1504 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза в трети кръг на турнира от Големия шлем - Australian Open (Откритото първенство на Австралия). Хасковлията ще се изправи срещу номер 16 в световната ранглиста Пабло Кареньо Буста.

Анализаторът Матс Виландер даде любопитна прогноза за срещата, като определи испанеца за фаворит поради по-голямото му постоянство, но и допълни, че всичко зависи от това как върви сервисът на Григор Димитров.

"Пабло Кареньо Буста срещу Григор Димитров ще бъде добър мач, страхотен мач. Трудно мога да кажа как ще играе Григор, но това трябва да е добра настилка за него – човек, който играе със слайс бекхенд и се движи добре. Може да държи топката ниско.

Това е страхотен контраст на стиловете. Бих определил Кареньо Буста като лек фаворит заради неговото постоянство, но ако Григор играе добре, тогава е възможно да бъде прекалено бърз за Кареньо Буста.

Всичко зависи от сервиса на Григор Димитров. Когато сервира добре, той е един от най-добрите в света, а когато не сервира добре, за съжаление това се превръща в сервис, който не е достатъчно добър, за да издържи срещу най-добрите в света" - сподели Виландер за "Евроспорт".

А ето и кога е мачът между Григор Димитров и Пабло Кареньо Буста на Australian Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички