Григор Димитров излиза тази вечер за 1/4-финала срещу Рубльов в Индиън Уелс


Григор Димитров излиза тази вечер за 1/4-финала срещу Рубльов в Индиън Уелс
Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images

4045 0

Първата ракета на България Григор Димитров ще излезе на корта за четвъртфинала си на Индиън Уелс срещу Андрей Рубльов не преди 21:00 часа българско време тази вечер. Родната звезда достигна до последните осем в турнира за втора година, като го стори без загубен сет, побеждавайки последователно Джордан Томпсън, Александър Бублик и Джон Иснър.

Българинът почива в първи кръг, след като замести втория в схемата Новак Джокович, който не бе допуснат до участие поради липса на ваксина срещу Ковид-19, а оттам-насетне игра отлично, за да бъде отново на 1/4-финал в калифорнийската пустиня.

Седмият в схемата Рубльов също намери място в четвъртфиналите без загубен сет, след като отстрани последователно Доминик Кьопфер, Франсис Тиафо и Хуберт Хуркач. Руснакът е в отлична форма от началото на годината, като спечели титлите в Марсилия и Дубай.

Димитров и Рубльов имат общо четири мача помежду си, като до момента балансът е два успеха за българина и два за руснака. Рубльов спечели първия им сблъсък на US Open 2017, когато триумфира в три сета, преди Григор да вземе следващите два двубоя на Australian Open и в Ротердам година по-късно.

За последно двамата играха през 2019, когато Рубльов стигна до чиста победа на турнира в Пекин. А ето какво помогна на българина да преобърне сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички