След слабия старт: Григор Димитров посочи какво е получил, за да "преобърне сезона"


След слабия старт: Григор Димитров посочи какво е получил, за да "преобърне сезона"
Снимка: Getty Images

1767 0

Ракета номер 1 на България Григор Димитров стигна четвъртфиналите в първия за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" - този в Индиън Уелс. Хасковията победи местния любимец Джон Иснър, а след срещата посочи точно избраната стратегия за сблъсъка, с която е победил.

"Когато играя срещу Джон, то просто се моля да вкарвам ретурите си в игра и същевременно се опитах да бъде максимално агресивен. Той е много опасен съперник, който често сервира с над 230 кикометра в час, но има нещо специално свързано с пустинята Кали и това конкретно място. Чувствам се наистина добре тук, релаксиран съм и прекарах още един чудесен ден днес" - започна Димитров.

Българинът бе запитан и за факта, че турнирът се завръща към оригиналните дати за провеждане през този сезон. Освен това той говори за това как постепенно намира необходимата форма, след като не започна кампанията никак добре и преди да влезе в състезанието се намираше в серия от две поредни поражения.

"Виждаш много повече хора и движение. Всички се наслаждават далеч повече на атмосферата, което наистина ми липсваше. Това време е от годината е винаги специално. Условията могат да бъдат доста трудни, докато през миналия сезон всички дни бяха еднакво горещи. Досега не играех най-добрия си тенис през сезона и тялото ми не беше в достатъчно добра кондиция, само че явно получих нужната енергия и постепенно се подобрявам" - заяви българинът.

За финал той отново коментира мача с Иснър: "Останах много близо до основната линия, разчитайки на бързите си реакции. Не исках да му давам никакво пространство, защото началният му удар е на практика неспасяем и топката има сериозен отскок от корта. Стараех се да посрещам агресивно и направих един страхотен гейм в начало на първия сет, тъй като тогава разгадах всяко едно от действията му. Това наистина ми помогна, защото го хванах неподготвен.

Бях наясно, че Джон ще повиши нивото си на сервиране във втория сет, а той започна да изпълнява дори вторите си подавания с максимална скорост. Казах си как трябва да остана спокоен и да гледам само от моята страна на мрежата. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където запазих хладнокръвие и се възползват от възможността да спечеля мача".

В един от миналите му мачове на Индиън Уелс пък Григор Димитров расмя света на тениса: След груба грешка се обърна към опонента с точно 3 думи (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички