"Аларма! Горещ удар! Толкова си добър": Григор Димитров получи поздравления от Tennis TV (ВИДЕО)


"Аларма! Горещ удар! Толкова си добър": Григор Димитров получи поздравления от Tennis TV (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

16842 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров сякаш най-сетне започва да намира онази форма от края на миналия сезон, която всички ние се надявахме да пренесе и в началото на този. И то в правилния момент - след серия от две поредни загуби.

С този негативен актив хасковлията се насочи към първия за календарната 2022-ра година турнир от сериите "Мастърс 1000" - в Индиън Уелс. Още в старта Димитров получи "намигване от съдбата", след като се размина с тежкия жребий и зае мястото на Новак Джокович като поставен.

Григор вече е спечелил три мача на Мастърса и си е гарантирал четвъртфинал в Индиън Уелс. Той се справи последователно с Джордан Томпсън от Австралия, Александър Бублик от Казахстан и местния любимец Джон Иснър. Без да загуби и сет.

Освен това видимо и играта на Димитров е далеч по-добра, отколкото в последните няколко състезания. И в сблъсъка срещу Иснър българинът успя да сътвори удар, който да накара света на тениса да го отбележи и оцени.

При 1:0 сета за Григор и 3:3 във втората част Иснър сервираше, за да поведе с 30:0. Добрият сервис на американеца му осигури предимство и когато изглеждаше, че е притиснал Григор в ъгъла и си е гарантирал точката, българинът сътвори повече от впечатляващ уинър по диагонала, с който спечели точката.

От Tennis TV обърнаха специално внимание на изпълнението. "Аларма, горещ удар" - озаглавиха уинъра на Григор, след което го отбелязаха и написаха: "Толкова добър". Насладете се на случилото се чрез кадрите по-долу в материала.

В един от миналите му мачове на Индиън Уелс пък Григор Димитров расмя света на тениса: След груба грешка се обърна към опонента с точно 3 думи (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички