Почти като Надал: Съперникът на Григор Димитров в изумителна форма от поредни победи


Почти като Надал: Съперникът на Григор Димитров в изумителна форма от поредни победи
Снимка: Getty Images

2018 0

Григор Димитров крачи безгрешно в тазгодишния американски турнир Индиън Уелс, като на четвъртфиналите ще се изправи срещу седмия в световната ранглиста - руския тенисист Андрей Рубльов. Двамата ще излязат един срещу друг в петък вечер (18 март).

Руснакът е в невероятна серия, след като записа 12 поредни победи, с които спечели турнирите в Марсилия и Дубай, а към момента последният му успех над Хуберт Хуркач го отведе до четвъртфинала с Димитров. Последната загуба на тенисиста е в средата на февруари, когато отпадна изненадващо от турнира в Ротердам от канадския играч Феликс Ожер-Алиасим с 1:2. Само 8 дни по-късно двамата се срещнаха на финала в Марсилия, където опитният европеец се наложи с 7-5, 7-6 след близо два часа игра и спечели френския трофей.

Григор Димитров пък записа чиста победа над Джон Иснър, за да стигне до мача с Рубльов. До момента първата ни ракета и световният №7 са играли един срещу друг четири пъти, като балансът е 2-2. Последният двубой между тях бе на турнира в Пекин през 2019 г., където руснакът се наложи с 6-2, 7-5.

Според букмейкърите руснакът отново е фаворит, но българската тенис звезда не е губила сет от предпоследната седмица на февруари, когато приключи участието си в Акапулко след загуба от Козлов с 1:2.

При последното си участие на Индиън Уелс, Димитров достигна до полуфиналите, където загуби от англичанина Камерън Нори с 0:2. На този турнир хасковлията показва най-добрата си форма от началото на годината. Самият Григор Димитров посочи какво е получил след слабия старт на сезона, за да "преобърне формата" си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички