Григор Димитров за Уилямс: Невероятни са, перем си дрехите заедно, имаме спомени


Григор Димитров за Уилямс: Невероятни са, перем си дрехите заедно, имаме спомени
Снимка: Getty Images

2403 0

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в Индиън Уелс, а след успеха си над Джон Иснър даде интервю. В него бе запитан и неща извън срещата, а един от въпросите го насочи към това, че има много приятели в САЩ и бе напомнено, че Серина и Винъс Уилямс са наблюдавали хасковлията в Делрей Бийч. Въпросът бе дали напрежението е голямо, когато те го наблюдават на живо.

"Напрежението е голямо. Не, шегувам се. Те са невероятни хора и имам страхотна връзка с тях. Изключително съм благодарен, когато имат време да дойдат да ме наблюдават. Наистина са страхотни и всеки път споделяме прекрасни спомени, когато разговаряме.

Също така се опитвам да взема част от тях тяхното разбиране за играта, както и психологическа устойчивост. Освен това се наслаждаваме на времето си извън спорт, като ходим на фитнес и даже ходихме заедно да си изперем дрехите. Винаги е забавно покрай тях, можем да обсъждаме много различни теми" - отговори Димитров.

Гришо бе помолен и да разкаже за подготовката си, при която прекара много време в природата: "Дори по време на почивката между сезоните аз съм напълно отдаден на спорта. Тренирам усилено, но съчетавам задълженията си със забавлението, затова единственото, което ми е останало от предсезонната подготовка са незабравими спомени и спиращи дъха гледки. Ски преходите, планинските походи и плуването единствено ме заредиха с енергия преди началото на 2022-ра.

Не почувствах тези тренировки като натоварващи, ами точно обратното, сякаш презаредих батериите и бях готов за нови подвизи на тенис корта. Доволен съм от предсезонната си подготвка, постигнах точно това, към което се стремих. Макар вече 13 години да съм напълно отдаден на професионалния спорт, все още се наслаждавам на тренировките" - завърши Димитров.

Григор победи Иснър с 2:0 и до момента няма загубен сет в турнира след три победи. В един от миналите му мачове на Индиън Уелс пък Григор Димитров расмя света на тениса: След груба грешка се обърна към опонента с точно 3 думи (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички