Вече има две страни, които отказаха участие на Олимпиадата в Токио


Вече има две страни, които отказаха участие на Олимпиадата в Токио

553 0

Вече има две страни, които обявиха, че няма да участват на Олимпийските игри в Токио, ако се проведат това лято. Първо Канада обяви, че няма да изпрати отбор при настоящата обстановка и пандемията от коронавирус.

"Напълно осъзнаваме, че едно отлагане на Игрите е съпътствано с много трудности, но нищо не е по-важно от здравето на спортистите и хората по света. Призоваваме за разумно решение. Взехме трудното решение да не изпращаме нашите спортисти на Игрити заради рисковете, свързани с коронавируса", обявиха от Канада.

След тях и Олимпийския комитет на Австралия призова форумът да бъде преместен за 2021 година. От там насърчиха атлетите си да насочат своята подготовка за догодина, отхвърляйки варианта да им позволи да заминат за Токио това лято.

Олимпийските игри в Токио трябва да започнат на 24 юли, като последното заседание на МОК бе в неделя. На него отново не пожелаха да се отложи Олимпиадата и си дадоха срок от 1 месец, след който да вземат решение. Преди седмица от УЕФА официално отложиха Евро 2020 за догодина, като бяха обявени и други важни решения - ето какви

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама
Реклама