Григор Димитров посочи личностите, които са му повлияли най-благоприятно на кариерата му


Григор Димитров посочи личностите, които са му повлияли най-благоприятно на кариерата му
Снимка: Guliver/GettyImages

7027 0

Първата ракета на България Григор Димитров посочи част от хората, които са му повлияли най-много по време на кариерата му. Единият от тях е Рафаел Надал, с когото поддържат много близки отношения, а другият е Андре Агаси, който все още съветва българина.

"Той ме води доста в общия баланс, но се надявам да го настигна, докато все още играе. Рафа е специален, изключителна личност е. Прекарал съм много време с него – както на корта, така и извън него. Тренирали сме, били сме заедно извън игрището. Много съм научил от него", каза Димитров в интервю за CBS преди демонстративния мач с Матадора.

"Андре Агаси още е в екипа ми. Той е като онези приятели, които са ти толкова добри, че не ти стигат думи да опишеш колко. Така се чувствам с него. Той има специално място в моето сърце. Андре има значима роля в живота ми. Най-много се развих извън корта благодарение на него – по време на разходки, вечери", допълни още най-добрият ни тенисист.

Григор призна, че до известна степен тенисистите са привилегировани, но статутът им е изграден чрез много труд. "В тениса няма преки пътища. Сезонът е дълъг – от януари до ноември. Само може да си представите през какво минава тялото – от пътуванията до смяната на настилките. Това е избор. Ние до някава степен сме и в привилегирована позиция, но за да си в такава, трябва много да си се трудил. Не съм фен на думата "саможертва", това е избор. На корта аз съм Григор Димитров – тенисистът, но извън него съм Григор Димитров". След турнира в Акапулко, където Григор загуби от Надал на полуфинала, българинът направи важен скок в ранглистата - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички