Димитров си даде по-голяма почивка след Ролан Гарос: Турнир, на който няма победа - отказан, смяна на настилка - отложена


Димитров си даде по-голяма почивка след Ролан Гарос: Турнир, на който няма победа - отказан, смяна на настилка - отложена
Снимка: Getty Images

2981 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стигна осминафиналите на Ролан Гарос за втори път в своята кариера. След като отпадна от Александър Зверев на тази фаза, хасковлията е решил да си даде по-голяма почивка.

Той трябваше да се включи в започващия през следващата седмица турнир в германския град Щутгарт. Вместо това обаче е отказал участието си в надпреварата, което ще му даде малко по-голям период от време за възстановяване.

Заедно с това ще се отложи с малко и предстоящата смяна на настилката за него. Както е известно, след клея, на следващия турнир, на който първата ракета на България ще играе, той ще бъде на любимата си настилка - тревна.

Още при интервюто си за "Евроспорт" Григор Димитров намекна, че иска да прекара няколко дни извън кортовете, както и че това може да доведе до промяна в графика му. В Щутгарт ще участват играчи като завръщащият се Ник Кирьос, Александър Зверев, Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Хуберт Хуркач, Лоренцо Музети и Матео Беретини.

Така Гришо няма да има възможност да запише първа победа в Щутгарт. Той е участвал в местната надпревара два пъти, но въпреки това няма успех. Очаква се българинът да се завърне за квалификациите за турнира в Куинс, които стартират на 17 юни. Това ще са първи квалификации за Григор Димитров за пръв път от 4 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички