Григор Димитров останал разочарован от себе си и от изпуснат ключов момент за обрат срещу Зверев


Григор Димитров останал разочарован от себе си и от изпуснат ключов момент за обрат срещу Зверев
Снимка: Getty Images

3610 0

Първата ракета на България Григор Димитров бе изключително разочарована от играта си и от пропуснатите шансове в мача с Александър Зверев. Тенисистът ни направи много грешки и не успя да покаже играта от предходните двубои.

Ключовият момент в двубоя

Българинът пропусна 14 от 16-те си брейкбола, като във втория сет не успя да поведе с 5:2, а допусна обрат за 4:6. Според него точно това е бил ключовият момент в двубоя. "Мачът би се развил по друг начин, ако бях спечелил този втори сет. Разочарован съм от себе си, можех много по-добре, жалко. Дразни ме, че не можах да покажа играта си. Особено във втория сет имах толкова много възможности. В третия се върнах обратно. Имах възможности като цяло", сподели Григор в интервю за "Евроспорт България".

Той не пожела да направи равносметка за двубоите си на клей тази година, но определи, че сезонът му не е сред най-добрите. "Трудно е в момента да мисля за това, особено след тази вечер. След няколко дни ще имам време да си помисля. Мисля, че можеше да е по-добре. Имал съм и по-добри сезони на клей. Имаше неща, които не вървяха добре. Имаше важни мачове, които загубих. Има още върху какво да работя. Надявам се сега да съм добре на тревата".

В очакване на мачовете на трева

Димитров скоро започва подготовка за мачовете си на любимата настилка - трева. Той е заявил участие на турнирите в Щутгарт, Куинс Клъб и Ийстборн. "Ще видим какви ще са следващите ни стъпки. Според мен трябват няколко дни почивка. Може да има промени, не искам да потвърждавам нищо. Искаме да направим колкото се може повече мачове. Искам просто да се подобрявам и да имам това постоянство като в последните седмици. Знам, че ако правя това, победите ще дойдат. На добър път съм и знам, че победите ще дойдат. Също и да задържа тялото на това ниво“. Иначе Григор започна отлично на Ролан Гарос, като в първите двубои бе номер 1 по един показател, а именно спечелени точки от основната линия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички