За пръв път от 4 години и току преди Уимбълдън: Григор Димитров ще играе квалификации на ATP 500


За пръв път от 4 години и току преди Уимбълдън: Григор Димитров ще играе квалификации на ATP 500
Снимка: Ivo Pinev / LAP.bg

3759 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва в квалификациите за турнира на трева в Куинс, част от сериите ATP 500. Това е и най-големия подготвителен турнир за сезона на трева и хасковлията винаги е бил част от него.

Още от 2009-а година, когато организаторите му предоставят "уайлд кард", въпреки че е извън топ 1000, той неизменно участва. Преди седмица стана ясен списъкът с участниците и се забеляза липста на Григор.

Той обаче умишлено желае да натрупа повече двубои на тревна настилка. Поради това се впусна и в Щутгарт на ATP 250, където турнирът започва веднага след Ролан Гарос.

Любопитното е, че Димитров дори няма да е първи поставен в квалификациите в Куинс, тъй като Томи Пол, който е под номер 17 в света, ще използва същата тактика и ще играе от квалификациите. В тях ще участват още имена като Кристофър О'Конъл, Адриан Манарино, Артур Фис и Емил Руусувуори.

Всичко за първия мач на Григор Димитров в тазгодишния Ролан Гарос (ОБНОВЕНО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички