Даниил Медведев се удиви на твърденията и отсече: Тенисът е в сигурни ръце!


Даниил Медведев се удиви на твърденията и отсече: Тенисът е в сигурни ръце!
Снимка: Getty Images

1278 0

Руснакът Даниил Медведев загуби финалния мач на турнира на ATP и не успя да защити титлата си от миналата година, отстъпвайки на Саша Зверев с 4:6, 4:6. След края на надпреварата той даде интервю, в което заяви, че няма да настъпи краят на света, когато Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал прекратят своите кариери:

"Нищо не започва и не свършва с тримата големи. Тенис е имало преди тях, ще съществува и след тях. Това важи в пълна степен за мен и моите колеги. Феновете смятат, че когато тримата големи се откажат всичко ще стане безинтересно, но аз изобщо не съм съгласен с подобни твърдения", каза Медведев и продължи:

"Припомням на хората, че те говориха така и когато Борг и Макенроу спряха с тениса, същата бе ситуацията със Сампрас и Агаси".

"Тенисът е много красив спорт и няма толкова лесно да загуби популярността си. Напротив, аз дори мисля, че ще стане още по-интересно, защото нашето поколение също е жадно за трофеи и слава. Да, едва ли всеки от нас ще спечели по 20 отличия от Шлема, но и ние даваме най-доброто във всеки мач. Нека да не се тревожим толкова за бъдещето на тениса, спортът е в сигурни ръце и ще продължи да има огромна аудитория", завърши коментара си руснакът.

За всеобщо съжаление, завръщането на Роджър Федерер на корта за пореден път бе отложено и няма да е изненадващо, ако именно той бъде първият от "тримата големи", който официално спира със спорта!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички