Зверев отново спечели финалите на ATP след исторически финал срещу Медведев и куп постижения (ВИДЕО)


Зверев отново спечели финалите на ATP след исторически финал срещу Медведев и куп постижения (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1967 0

Финалите на Nitto ATP завършиха, а шампион отново стана третият в света Александър Зверев, след като го стори и през 2018 година. Германецът победи в Торонто втория в световната ранглиста Даниил Медведев с 2:0 сета (в отделните части 6:4, 6:4), а двубоят продължи малко повече от един час.

Саша се превърна в десетия тенисист, който поне два пъти е печелил турнира, а освен това завършва сезона като тенисиста с най-много трофеи през годината - 6, задминавайки Новак Джокович и Каспър Рууд, които са с по 5 (Зверев стана и едноличен лидер по спечелени мачове за сезона - 59, докато финалистът днес Медведев остана с 58).

Германецът впечатли и с факта, че победи последователно световните номер 1 и 2 след груповата фаза на турнира и всъщност така се превърна в едва четвъртия, който е успявал да го стори.

В днешния финал Александър Зверев не остави съмнения относно това кой е по-класният тенисист. Той не пусна инициативата през целия двубой, вкарваше първи сервис, имаше достатъчно солиден бекхенд, а форхендът му бе на висота.

Медведев опитваше да промени развоя с излизания на мрежата, къси и други прийоми, но просто не му се получаваше. Показателно е, че той имаше само един уинър за цялата първа част от сблъсъка. Най-обобщено казано - Зверев имаше ден и всичко му се получаваше, докато Медведев бе на обратния полюс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички