Безпощаден Даниил Медведев не остави шанс на Рууд и вече чака Джокович или Зверев на финала на ATP


Безпощаден Даниил Медведев не остави шанс на Рууд и вече чака Джокович или Зверев на финала на ATP
Снимка: Getty Images

1257 0

Световният №2 Даниил Медведев спечели първия 1/2-финал от финалите на ATP срещу №8 в света - Каспър Рууд. Руснакът победи за трети път в кариерата си норвежеца и отново с 2:0 сета (6:4, 6:2). Предишните два случая бяха на ATP Къп (2020 г.) и на турнира в Майорка през месец юни тази година. 

Интересно е да се отбележи, че Рууд имаше по-добър процент вкаран първи сервис - 79 срещу 72, но на втори числата бяха различни - 71 на 63 в полза на Медведев. Руснакът завърши мача и със 100% спечелени разигравания на втори сервис и без да допусне нито една точка за пробив. 

Медведев не трябваше да чака много, за да стигне до точка за пробив в първия сет - случи се в третия гейм и въпреки че не я реализира, пред него се откри втора възможност и той я грабна, а след затвърди пробива си за 3:1. С голяма мъка Рууд успя да спечели следващото си подаване и отразявайки нови две брейк точки, намали на 2:3. До края на сета двамата тенисисти взимаха безпроблемно подаванията си и така руснакът го затвори при 6:4. 

До 2:2 във втората част всичко се получаваше добре за №8 в света, но тогава той отново бе пробит в един маратонски гейм, в който спаси две точки за пробив, но при третата нямаше какво да стори. Подобно на ситуацията в първия сет, Даниил Медведев на бърза ръка затвърди пробива си и поведе комфортно с 4:2. Каспър Рууд усети в каква посока отива мачът и веднага допусна да бъде пробит отново. Краят на сета дойде след точно 1 час и 20 минути игра и при резултат 6:2.

*В другия полуфинал Новак Джокович ще излезе на корта срещу Александър Зверев около 22:00 ч. българско време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички