40-годишният Роджър Федерер ще пропусне и Australian Open, но няма да спира с тениса


40-годишният Роджър Федерер ще пропусне и Australian Open, но няма да спира с тениса
Снимка: Getty Images

1739 0

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер няма да участва на Australian Open в началото на новата година, тъй като все още се възстановява от контузия. Това разкри неговият треньор Иван Любичич.

Хърватинът обаче подчерта, че носителят на 20 титли от Големия шлем е решен да се завърне на корта през следващата година.

40-годишният Федерер не е играл след участието си на Уимбълдън, където отпадна на четвъртфиналите, след което се подложи на операция на коляното.

"Не мисля, че Мелбърн е постижима цел към момента. Шансът е много малък, той все още се възстановява, а аз го познавам и знам, че той ще иска да бъде готов на 100 процента, преди да се завърне на корта", заяви Любичич.

"Той ще върви стъпка по стъпка, защото е на 40 години и трябва да бъде търпелив. Вече не може да се възстановява толкова бързо, колкото преди. Говорихме с него и мога да ви гарантирам, че той иска да се завърне да играе тенис. В даден момент той ще спре, но не мисля, че ще случи изведнъж", допълни още хърватинът, който е бивш номер 3 в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички