Шафаржова спря Пиронкова по пътя към полуфиналите в Нотингам


Шафаржова спря Пиронкова по пътя към полуфиналите в Нотингам
Снимка: Gulliver/GettyImages

1122 0

Първата ракета на България Цветана Пиронкова отпадна на 1/4-финалите на турнира в Нотингам, след като загуби от чехкинята Луцие Шафаржова с 3-6, 6-0, 4-6.

Първият сет не бе убедителен за Цвети и все само три гейма, като сервисът ѝ също не бе впечатляващ. Шафаржова стигна до пробив в петия гейм, който пловдивчанаката не успя да върне. На брейкбола чехкинята взе предимство в разиграването, прати Пиронкова далеч зад основната линия и навлезе навътре, за да завърши удара. Шафаржова дръпна с 5:3 и завърши сета с гейм на 0, в който Цвети допусна двойна грешка, а след това и сгреши от форхенд.

Във втория сет Пиронкова показа коренно различна игра и го спечели без да даде гейм на съперничката си. Цвети направи пробив още в първия гейм, който затвърди. В последния гейм, най-критичния, Пиронкова навакса изоставане от 0:30 и след нови грешки на Луцие затвори сета.

В решаващата част Цвети продължи серията си от поредни спечелени геймове и поведе с 2-0, но Шафаржова отговори на предизвикателството и обърна до 4-2. Пиронкова успя да върне пробива и изравни при 4-4, но чехкинята взе последните два гейма и затвори мача след час и 49 минути игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички