Пиронкова с втора категорична победа в Нотингам


Пиронкова с втора категорична победа в Нотингам
Снимка: Gulliver/GettyImages

746 0

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова продължава с отличното си представяне на турнира на тревна настилка в Нотингам с награден фонд 226 750 долара. В мач от втори кръг българката победи с категоричното 6-3, 6-2 Куруми Нара от Япония за час и 17 минути игра.

След равностойни начални минути, 91-ата в света Нара успя да пробие и да поведе 1-2. Най-добрата ни тенисистка обаче отговори моментално и веднага върна пробива за 2-2. Пловдивчанката продължи със стабилната си игра от основната линия, спечелвайки три поредни гейма за 5-2, с което до голяма степен предреши изхода на първия сет. Именно след гейм №7 и двете тенисистки използваха правото си на медицински прекъсвания. След подновяването на играта японката успя да спечели сервис гейма си, но въпреки това Пиронкова нямаше проблеми да затвори сета при 6-3 в своя полза.

Българката продължи да доминира и през втората част и с много солидна игра бързо успя да натрупа сериозен аванс от 4-0 след два пробива. До края на сета 29-годишната пловдивчанка не изпусна водачеството и се поздрави с успеха след 6-2. По този начин тя записа втора победа над тази съперничка от общо две срещи помежду им. Първият двубой между двете бе през 2015 на турнира на клей в Истанбул, където Цвети се наложи с 6-3, 1-6, 6-1.

Иначе в следващия кръг Пиронкова ще трябва да се изправи срещу победителката от сблъсъка между петата поставена Луцие Шафаржова от Чехия и Су-Вей Сие от Тайван.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички