Мастърсът в Маями решава съдбата му: Григор може да падне до №6 в света


Мастърсът в Маями решава съдбата му: Григор може да падне до №6 в света
Снимка: Getty Images/Guliver

3221 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е заплашен не само от загубата на четвъртото си място в ранглистата на АТР, но и от отиване доста назад в нея. Това е вследствие на ранното му отпадане от Мастърса в Маями и прогресът на съперниците му в топ 6 на същия турнир.

В момента Григор е четвърти с 4600 точки. Той няма да играе повече, преди началото на турнира в Монте Карло, където звездата живее. Петият в момента - Александър Зверев, вече е със само 95 точки по-малко от българина, а се класира за четвъртфиналите в Маями. Шестият в ранглистата Хуан Мартин дел Потро има към момента 4155. Той също се класира на четвъртфинал.

Ако Зверев отстрани Борна Чорич и се класира на полуфинал, той ще спечели 180 точки и ще измести Григор от четвъртото място. Ако пък Дел Потро елиминира Милош Раонич, ще събере 4335. При положение че Зверев е отпаднал, а Дел Потро не продължи към финала, мястото на Димитров ще остане непокътнато. Ако обаче Дел Потро стигне до финал в Маями, той ще изпревари също българския тенисист, тъй като ще има актив от 4935 точки.

Ако и двамата - германецът и аржентинецът, преодолеят противниците си в следващите 2 кръга и се изправят един срещу друг на финала, Григор със сигурност ще стане шести в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички