Де Минор е изненадващо щастлив за Григор, обясни спада в играта му


Де Минор е изненадващо щастлив за Григор, обясни спада в играта му
Снимка: Getty Images/Guliver

2740 0

Интересен коментар за загубата си от Григор Димитров на US Open направи австралиецът Алекс Де Минор. Успехът срещу 20-годишния тенисист позволи на българина да се класира на 1/4-финал в надпреварата, където ще се изправи срещу идола си Роджър Федерер.

"Григор игра страхотно. Той е качествен играч и днес се върна старият Григор и заслужи победата. Той беше твърде добър днес", заяви Де Минор, цитиран от официалния сайт на ATP.

От АТР припомнят, че първата ракета на България влезе на тазгодишния US Open със само 145 точки за защитаване до края на сезона. Достигането до 1/4-финалите обаче му донесе 360 точки, което ще го върне в топ 50 при обновяването на класацията.

"Доста невероятно е, че играч от калибъра на Григор премина през този спад. Удивително е, защото той удря страхотно топката. Само увереността му попречи да печели мачове - няколко лоши мачове доведоха до спада му. Мисля, че той си върна ритъма. Той винаги е бил страховит тенисист и когато е във форма, е много опасен", каза още австралиецът. Вижте в този материал какво очаква Димитров, ако успее да победи Федерер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички