Какво очаква Григор Димитров на 1/2-финалите, ако преодолее Федерер?


Какво очаква Григор Димитров на 1/2-финалите, ако преодолее Федерер?
Снимка: Getty Images/Guliver

5647 0

Тенисист №1 на България Григор Димитров излиза тази нощ на кортовете на US Open за своя мач срещу Роджър Федерер от 1/4-финалите на турнира. Българинът, който е печелил Откритото първенство на САЩ като юноша през 2008 година, за пръв път в своята кариера ще играе в толкова напреднала фаза от турнира при мъжете.

Там той ще срещне един от най-големите си "кошмари" в тура. За седем мача помежду им, Григор е спечелил едва два сета, като няма нито една победа над швейцарската звезда. Задачата пред Димитров изглежда изключително трудна, но не и невъзможна, като имаме предвид добрата форма, в която се намира той.

Ако все пак българинът съумее да премине през Федерер и да се класира за 1/2-финалната фаза, Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от срещата Стан Вавринка - Данил Медведев.

И двамата тенисисти са трудно препятствие за българина. През тази година Григор игра цели три пъти срещу Вавринка, но загуби и трите мача. През 2018 година Димитров допусна още две поражения от швейцареца, а от 11 срещи помежду им българинът има четири победи.

Що се отнася до Медведев, Димитров се е изправял само два пъти срещу руснака, като са си разменили по една победа. Както е известно, Медведев играе може би най-силната година в своята кариера, като той е тенисистът с най-много победи в тура за 2019-а. Световният номер 5 спечели два трофея през тази година.

За да се стигне въобще до двубой срещу Медведев/Вавринка, Григор първо трябва да пречупи маестрото от Швейцария. Сблъсъкът Григор Димитров - Роджър Федерер следете НА ЖИВО в SportLive.bg

А какво каза Роджър Федерер преди сблъсъка срещу Димитров - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички