3 дни, 3 мача: Григор Димитров спечели втори двубой в Ротердам - загря за Хуркач


3 дни, 3 мача: Григор Димитров спечели втори двубой в Ротердам - загря за Хуркач
Снимка: Getty Images

2141 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа втора победа в Ротердам, този път на двойки. Хасковлията ще играе със сигурност по един мач в първите три дни, а след успеха над Аслан Карацев на сингъл, последва много престижен такъв в тандем с Никола Маю.

Двамата победи сочените за фаворити в турнира на двойки Андреас Мийс и Джон Пиърс, които имат общо три титли от Големия шлем. Димитров и Маю се справиха в два сета срещу тях, наддделявайки с 6:3, 6:3 в отделните части.

Трябва да се отбележи, че Маю също е майстор на двойките. Нещо повече - той може да бъде определен и като легенда в тандем, тъй като е печелил всеки един възможен "мейджър" трофей. В днешния сблъсък отново доказа безспорната си класа.

Българо-френското дуо продължава към четвъртфиналите. Там ще се изправят срещу германците Кевин Кравиец и Тим Пуец или срещу топ поставените Уесли Кулхоф и Нийл Скупски.

В мача срещу Андреас Мийс и Джон Пиърс Димитров и Маю сервираха по много категоричен начин. За целия двубой дадоха само една точка за пробив на опонентите си, докато от своя страна реализираха три от шестте си точки за пробиви (активът щеше да е 100%-ов, но в един от геймовете изпуснаха цели три брейкпойнта).

Междувременно програмата за сряда (15.02) излезе и стана ясно кога Григор Димитров се изправя срещу 10-ия в света в Ротердам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички