Виктория Томова и Григор Димитров играят в Доха и Ротердам на 14 февруари


Виктория Томова и Григор Димитров играят в Доха и Ротердам на 14 февруари
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1646 0

Първите ракети на България в мъжкия и женския тенис - Григор Димитров и Виктория Томова, ще се изявяват в днешния 14 февруари (вторник).

Около и след 16:00 ч. българско време Вики, която е под №100 в ранглистата на WTA, ще се изправи срещу олимпийската шампионка Белинда Бенчич (№9) от Швейцария. Двете ще премерят сили в първия кръг от турнира на твърди кортове в Доха (Катар).

До момента са играли само веднъж помежду си, а това се случи съвсем наскоро - на 17 януари Томова отстъпи с 1:6, 2:6 на световната номер 9 на Australian Open 2023. Победителката от днешния сблъсък ще играе срещу Виктория Азаренка (№17) на 1/8-финалите. 

Вчера (13 февруари) Григор Димитров (№28) стартира с успех на сингъл в Ротердам (Нидерландия), надделявайки над Аслан Карацев с 2:0 сета. Днес пък му предстои да се включи и в надпреварата на двойки! 

Негов партньор в битката срещу Андреас Мийс (Германия) и Джон Пиърс (Австралия) е французинът Никола Маю. Срещата се очаква да започне около и след 18:30 ч. наше време. Още новини за тенис можете да четете в SPORTLIVE.BG.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички