Над 3 часа битка: Играч от топ 10 си осигури мач с Григор Димитров в Ротердам


Над 3 часа битка: Играч от топ 10 си осигури мач с Григор Димитров в Ротердам
Снимка: Getty Images

2135 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи своя съперник за втория кръг в Ротердам. На състезанието, част от сериите ATP 500, хасковлията ще срещне представител на топ 10 във втория си мач - Хуберт Хуркач.

Полякът мина през много трудна битка с Роберто Баутиста Агут, за да си осигури този дуел. Двамата прекараха над 3 часа на корта (3 часа и 4 минути), като всеки от сетовете завърши след поне 12 гейма. Хуркач спечели първта част със 7:5 с пробив в последния възможен момент.

Във втория сет двамата си размениха по един ранен пробив, след което сервираха добре и докараха нещата до тайбрек. В него полякът повече с 6:3 и имаше три мачбола, но ги изпусна и в крайна сметка позволи на Баутиста Агут да спечели частта с 9:7.

В последния сет също си размениха само по един пробив и в крайна сметка развръзката трябваше да дойде след тайбрек. В него Хуркач си гарантира цели четири мачбола - след като пропусна да се възползва от три от тях, реализира четвъртия на собствен сервис и спечели.

Все още няма излязла програма и не е ясно кога Григор Димитров и Хуберт Хуркач ще излязат един срещу друг. Турнирът в Ротердам е по-особен за Гришо, като Димитров се върна 14 години назад в Ротердам за специални емоции и моменти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички