Убедителен Григор записа светкавичен успех срещу Карацев в Ротердам


Убедителен Григор записа светкавичен успех срещу Карацев в Ротердам
Снимка: Getty Images

5769 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа силен старт на първия си турнир след отпадането от Australian Open. Хасковлията победи Аслан Карацев с 6:1, 6:3 в турнира от сериите ATP 500 в Ротердам. Срещата завърши след едва 59 минути игра.

Това беше втори двубой между двамата през сезона, след като преди близо месец те премериха сили в първия кръг на Откритото първенство на Австралия, където победител отново излезе българинът. Във вторник, 14 февруари, тенисистът ни ще научи срещу кого ще играе в следващия кръг, като ще се изправи срещу победителя от Хуберт Хуркач - Роберто Баутиста Агут.

Григор започна ударно двубоя с пробив още в първия сет. Димитров пое инициативата от самото начало на сета, докато Карацев играеше прекалено пасивно и допусна много грешки. Само 26 минути бяха необходими на българина, за да вземе първия сет след три пробива за 6:1.

Във втория сет Карацев се опитваше да влиза в по-дълги разигравания и да подсигурява ударите си, но и това не му помогна. Григор атакуваше все по-сериозно и не остави никакви шансове за съперника си да помисли за обрат.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 (пробив) - Карацев сервира в първия гейм в двубоя, като спечели първото разиграване в него. След това Григор търпеливо изчакваше грешките при отиграванията на съперника си и успя да спечели 3 последователни точки за 40:15. Двойна грешка също помогна на българина.

2:0 - Бърз гейм за българина, който затвърди пробива си на 0.

3:0 (пробив) - Карацев прекалено много страдаше от своите непредизвикани грешки, което пък бе добро дошло за българина. Аслан спечели едва втората си точка в мача след невърнат сервис, но след форхенд по обратния диагонал в аут Григор увеличи преднината си значително.

4:0 - Този гейм бе малко по-оспорван, като се стигна до равни 30. След по-дълго разиграване и размяна на бекхенди по диагонала Григор отново дочаква грешка на опонента си и си осигури предимство. Кацарев не се справи с последвалия сервис на Григор и все още в търсене на първи спечелен гейм.

4:1 - Изненадваща непредизвикана грешка на Димитров доведе до 15:15, като след това руснакът успя да спечели точка след удар от бекхенд. Грешка от форхенд и неуспешен удар при 40:30 донесоха успех на Карацев за първи гейм в неговата сметка.

5:1 - Хасковлията бързо поведе с 40:0, като след това 2 пъти успя да прати топката в мрежата. Но дори и това не помогна да се стигне до някаква драма и без проблем затвори и този гейм.

6:1 (пробив) - Григор завърши сета, както и го започна - с пробив. Българинът не даде нито точка в гейма и затвори сета с убедителна игра.

ВТОРИ СЕТ

1:0 -  Димитров продължи със силната си игра и единствено негова двойна грешка даде точка на Карацев за 40:15.

2:0 (пробив) - Карацев спечели първото разиграване за 0:15, но грешка на мрежата от негова страна изравни точките. Григор отново заложи на подсечен бекхенд, който му носи голям успех днес. А след двойна грешка на Карацев се стигна до нов пробив в срещата за Гришо.

3:0 - Гейм на 0 и пробивът е затвърден.

3:1 - Карацев записа първото си убедително подаване в двубоя. В него не даде нито точка на Григор, но отново не показа, че има план как може да противодейства на играта на българина.

4:1 - Бекхенд в аут, както и добър начален удар помогнаха на Григор да дръпне с 40:15. След печеливш удар от форхенд българинът е на 2 гейма от спечелване на двубоя.

4:2 - Карацев записа много бърз гейм, давайки само точка на българина.

5:2 - Предният гейм не повлия по никакъв начин на Григор, който продължи с агресивната си игра. Още един гейм на 0.

5:3 - Нов гейм на 0, този път за руснака.

6:3 - Искрица надежда за Карацев при 0:30, която обаче бързо угасна, след като Григор показа самочувствие и много силни сервиси, с които затвори двубоя след по-малко от час игра!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Програмата на корта започва в 12:00 часа българско време с мачовете Лойд Гласпул/Хари Хелиовара - Петрос Циципас/Стафнос Циципас и Ришар Гаске - Пабло Кареньо Буста. Предполага се, че ще стане време за мача на Димитров около 16:00 часа българско време.

Ако намиращият се на 28-о място в световната ранглиста българин се справи с 95-ия в света, то на осминафиналите ще се изправи срещу победителя от двойката Хуберт Хуркач - Роберто Баутиста Агут.

Преди по-малко от месец Димитров се справи с Карацев на старта на Australian Open без да му даде нито един сет. Нещо повече - руснакът дори не успя да пробие хасковлията. Григор обаче също записваше трудно пробиви - първият сет завърши без такъв и с тайбрек, във втория успя да пробие при последното подаване на Карацев, а в третия записа два пробива. Общият баланс в срещите между двамата е 2:1 за Григор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички