Григор Димитров преди 14 години в Ротердам: Боже, това е толкова невероятно


Григор Димитров преди 14 години в Ротердам: Боже, това е толкова невероятно
Снимка: Getty Images

1962 0

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров започна с експресна победа срещу Аслан Карацев на турнира в Ротердам, част от сериите ATP 500. След срещата хасковлията бе запитан да си припомни първото си участие на турнира.

Това се случва през 2009 година, а съперник му е Томаш Бердих. След успех с 4:6, 6:3, 6:4 си осигурява сблъсък с Рафаел Надал, който тогава е номер 1. Гришо пък е едва на 17 години, но въпреки това печели сет срещу Матадора. Ето какво си спомня:

"Спомням си, че дойдох на турнира и трябваше да играе квалификации. Имах "уайлф кард" за квалификациите. Бях много развълнуван. Тогава дойдоха при мен, за да ми кажат, че ще ми дадат "уайлд кард" направо за основната схема. Помислих си: "Боже, това е толкова невероятно!".

Бях много нервен, не можах да спя предната нощ. Спомням си,че трябваше да играя във вечерната сесия. По време на загрявката се потях толкова много, докато правех подскоци и всичко останало. Моментът ме бе погълнал, никога няма да забравя. В рамките на 2-3 часа все едно бях на друга планета. Изживях го по много различен начин" - започна Димитров.

Българинът добави още: "Когато последната точка дойде, не можех да повярвам. За мен нямаше значение дали ще победя, или ще загубя. По-важното беше, че осъзнах, че мога да играя на това ниво - нивото на най-добрите. А и знаех, че във втори кръг ме чака Рафа Надал - това ми даде криле. В рамките на 48 часа изпитах всички чувства, което може да е главозамайващо за толкова млад човек".

Вижте повече за светкавичния успех на Григор Димитров срещу Аслан Карацев в Ротердам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички