Треньорът на Нургюл сподели емоциите ѝ след загубата и плюса в това, че не спечели


Треньорът на Нургюл сподели емоциите ѝ след загубата и плюса в това, че не спечели
Снимка: Българска федерация по шах

6497 0

Треньорът на Нургюл Салимова - Живко Жеков, сподели какви емоции изпитва състезателката, след като вчера инфарктно загуби финала на Световната купа по шахмат за жени. Според него 20-годишната шахматистка е разочарована и уморена.

"Тя е голям боец, мисля, че съвсем скоро ще бъде отново лъчезарна, усмихната и прицелена във високите си цели. Разбира се, би било отлично да стане шампион, но не стана, което също има положителни страни и ще има амбиция за какво да се бори. Тя е млада, трябва да има стимул", сподели той пред БНТ.

"Попречиха ѝ много неща - младостта, липса на житейски опит, недостатъчна шахматна техника. И това (че той не е бил до нея в Баку, б.а.) се е отразило, най-вече в настройката за играта преди партията и мотивацията. Няма треньор или приятел, който да замени тая дългогодишна връзка. Треньорът на такъв състезател настройва като инструмент", допълни Жеков. А ето какво не ностигна на Нургюл за триумф според президента на ФИДЕ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички