ММС даде Нургюл за пример: Каузата е обща – успехът на българските шахматисти


ММС даде Нургюл за пример: Каузата е обща – успехът на българските шахматисти
Снимка: ПР

1560 0

Министерството на младежта и спорта побърза да поздрави Нургюл Салимова за силното й представяне по време на Световната купа по шахмат в Баку. Българката в крайна сметка завърши на второ място, но след тридневна битка и куп силни моменти. 

От министерството дадоха младата българка за пример с надеждата, че тя ще даде началото на промяната в родния шахмат. Ръководителите припомниха за обтегнатите отношения между федерациите и ще опитат да направят всичко възможно за по-добри времена. 

Позицията на министерството

👏🇧🇬 Успехът на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат за жени в Баку, Азербайджан, е пореден изключителен за българския шахмат. Това е спортно постижение, което утвърждава авторитета на България в световен мащаб и издига престижа на страната ни.

➡️ Спортните постижения на Нургюл Салимова, освен повод за радост, отново поставят в центъра на вниманието системните проблеми в българския шахмат. 

➡️ Министерството няма права да се намесва в спорове между федерациите, но смята, че сегашното състояние не подпомага развитието на българския шахмат. И е необходимо да се потърсят начини за преодоляването на различията, защото каузата е обща – успехът на българските шахматисти. Министерството е готово да съдейства за възстановяване на диалога между федерациите и ще намери възможност за стимулиране на Нургюл Салимова за нейните успехи.

✅ Министър Илиев поздравява Нургюл за призовото й класиране в Баку и й пожелава шампионски титли", написаха от министерството в социалните мрежи. 

Вижте колко пари спечели Нургюл Салимова с второто си място в Баку!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички