Кой е университетът, който ще подаде ръка на Нургюл? Той вече обучава друга гордост


Кой е университетът, който ще подаде ръка на Нургюл? Той вече обучава друга гордост
Снимка: Еврофутбол

14006 0

В понеделник президентът на шахматната федерация в България - Васил Антонов, сподели, че както министерството на спорта, така и университетът, в който Нургюл Салимова се обучава, ще я подпомогнат финансово. 

Причината е силното представяне на българката по време на Световната купа по шахмат за жени 2023 в Баку. 20-годишната дама е записана в първи курс в Стопанска академия „Д. А. Ценов“, а оттам ще отпуснат стипендия. 

Обучението на Салимова

В свищовското висше училище Салимова изучава специалност "Мениджмънт" и е била приета на първо класиране по държавна поръчка, редовна форма на обучение. Родом е от село Крепча, област Търговище и е шампионка на България рекордните 10 пъти в различните възрастови групи.

Припомняме ви, че гросмайсторът в лицето на Салимова ще е поредният звезден спортист, който избира университета по поречието на Дунава. Възпитаник на СА "Д. А. Ценов" е световната шампионка по шах гросмайстор Антоанета Стефанова, а в момента трети курс от своето обучение ще започне златното момиче на българското карате Ивет Горанова – олимпийски шампион от Токио 2020 г.

Вижте каква сума завоюва Салимова от второто си място в Баку!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички