София отваря парковете за спортуващи


София отваря парковете за спортуващи
Снимка: БГНЕС

1779 0

София отваря парковете си за спортуващи. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, но подчерта, че спортуването трябва да се осъществява единично и да няма струпване на хора. Освен за спортуващи, парковете се отварят и за родители с деца и хора с кучета.

"Хората, които имат деца до 12 години, ще могат да се разхождат в парковете и градините. Преди 9:30 и след 18:30 могат да идват и хората, които разхождат кучета. Мисля, че няма пречка да идват и единично спортуващи хора", заяви Йорданка Фандъкова в Южния парк.

Още днес правителството ще промени заповедта за затворените паркове, а всеки кмет ще прецени кога да я приложи. Ако промените в заповедта на здравния министър бъдат приети, от утре (27 април) гражданите ще могат да влизат в осем столични парка. Очаква се в следващите дни и други градове да обявят отварянето на парковете.

Още преди Великденските празници вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че е възможно да се отворят парковете и планините, за хората, които искат да спортуват или да излязат на туризъм. Очакваше се това да се случи в първите дни след празниците, но решението се отложи с няколко дни.

Вчера (25 март) премиерът Бойко Борисов разкри, че правителството обмисля да премахне извънредното положение по-рано от 13 май. Това на практика означава, че спортът в България също може да се поднови по-рано от предвиденото (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички