"Ще наградя Нургюл Салимова с премия от 10 000 лева, а нейния треньор - с 1500 лева"


"Ще наградя Нургюл Салимова с премия от 10 000 лева, а нейния треньор - с 1500 лева"
Снимка: FIDE

10675 0

Нургюл Салимова продължава да бъде най-споменаваното име в България, след като изуми с феноменалното си представяне на Световната купа по шах, провела се в Баку, Азербайджан. Както е известно, българката загуби във финала от рускинята Александра Горячкина след драматичен тайбрек.

Съвсем скоро тя ще се завърне у нас. Когато това се случи, тя ще получи премия за успеха си в Баку. Поне в това увери президентът на Българската федерация по шахмат 2022 Васил Антонов. Той го стори чрез публикация в личния си профил в социалната мрежа Facebook.

Антонов споделия, че ще награди Салимова с премия от 10 000 лева, като сподели, че средствата са, за да подпомогнат продължаването ѝ по пътя към световната титла. Нейният треньор Живко Жеков пък ще получи премия от 1500 лева.

Не е упоменато дали въпросните премии ще бъдат осигурени от бюджета на федерацията, или лично от Антонов. Както е известно, централата не получава финансиране от Министерството на младежта и спорта. Причината за това е, че е лицензирана през ноември миналата година и не покрива критериите.

Освен това БФШ 2022 не се признава от международната федерация по шахмат (ФИДЕ). Ето какво гласи публикацията на Васил Антонов (без редакторска намеса):

"При завръщането на родна земя ще наградя Нургюл Салимова за успеха й в Баку с премия в размер на 10 000 лева. Нека средствата подпомогнат продължаването й по пътя към световната титла в шахмата при жените!

Първият й треньор Живко Жеков ще получи премия от 1 500 лева" - написа Антонов. А колко пари заслужи Нургюл Салимова от наградния фонд на Световната купа в Баку?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички