Кои страни натиснаха, за да се стигне до отмяна на Олимпиадата?


Кои страни натиснаха, за да се стигне до отмяна на Олимпиадата?

902 0

След като пандемията от коронавирус доведе до отлагането на най-големия национален турнир в Европа - Евро 2020, и този в Южна Америка - Копа Америка 2020, днес стана ясно, че и най-голямото спортно състезание в света - Олимпийските игри, се отлагат. Въпреки че МОк и страната-организатор - Япония, се дърпаха за решението, те накрая склониха, за да не застрашат здравето на спортистите, а и за да могат те да се подготвят пълноценно за надпреварата.

МОК взе съдбоносното решение, след като няколко големи страни му оказаха сериозен натиск това да се случи. Сред държавите, които поискаха отлагането на форума, са Франция, Испания, Норвегия, Словения, Сърбия и Хърватия от Европа. А също и Бразилия, Колумбия, САЩ, Нова Зеландия, Канада и Австралия.

Канада и Австралия дори обявиха, че ако Олимпиадата в Токио не се отложи, те няма да пуснат спортистите си да участват. Надпреварата трябваше да се проведе между 24 юли и 9 август. А какви ще са най-сериозните последици от отмяната на Игрите вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама
Реклама