"Франк Мир е дяволът" или проклятието, което заплашва Кубрат


"Франк Мир е дяволът" или проклятието, което заплашва Кубрат
Снимка: Instagram-Frank Mir

2745 0

Българската боксова звезда Кубрат Пулев си е "сложил таралеж в гащите", поемайки ангажимента да се бие срещу Франк Мир тази нощ по време на събитието Traid Combat в САЩ. Причината за това е, че съперници на американеца биват застигани от неприятни последствия, след като са се били срещу него. Някои фенове на ММА вече дадоха име на тази любопитна тенденция - "Проклятието на Франк Мир".

Всъщност, проклятието засяга само тези бойци, които побеждават в клетката 42-годишния бивш шампион на UFC. То се състои в това, че след като са надвили Мир, неминуемо те губят следващия си мач. И тук не става дума само за един-два случая, а за доста повече. От "проклятието" пострадват Иън Фрийман, Марсио Крус, Брок Леснар, Шейн Каруин, Жуниор дос Сантос и Джош Барнет.

Леснар победи Мир, след което загуби от Овърийм. Каруин надви Мир, след което загуби от Дос Сантос. Самият Дос Сантос също победи американеца, но загуби от Каин Веласкес. Същото се случва и с Фрийман (губи от Арловски), Крус - от Монсън, Вера - от Силвиа, Барнет - от Браун. Дори случаят с Леснар, който побеждава Каруин в битката си след победата над Мир през 2009-а, не е изключение от "правилото", защото те и двамата излизат в клетката след победи над съперника на Пулев тази вечер.

Но за да има някаква закономерност, все пак, преди да победи, Леснар претърпява ужасен побой в първи рунд. Обяснението на това е, че проклятието не може да накара и двамата да загубят, затова им "разделя" рундовете.

Заради това фенове на ММА в социалните мрежи коментират, че Франк Мир е самият дявол и че владее черната магия, с която си отмъщава на победилите го. И все пак, и тази зловеща закономерност има своето изключение. През април 2013 г. Даниел Кормие побеждава Мир и печели и следващата си битка - срещу Рой Нелсън. Въпреки това, Кубрат трябва да е много внимателен в следващата си битка, ако тази вечер успее да спази заканите си и да надвие ММА боеца. Ето какво обеща той за представянето си срещу Мир.

Можете да видите и четете всяка информация за сблъсъка Кубрат Пулев - Франк Мир в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички