Кубрат Пулев: Триъгълник също е ринг, но малко повече, здраво ще го набия


Кубрат Пулев: Триъгълник също е ринг, но малко повече, здраво ще го набия
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

5536 0

Българският боксьор Кубрат Пулев говори преди очакваното с голям интерес събитие Triad Combat, в което боксьори се изправят срещу ММА бойци. Именно Кобрата ще е "черешката на тортата", и по-конкретно неговият сблъсък срещу Франк Мир.

Дни преди двубоя, който ще се проведе на 27 ноември, се проведе интересно събитие, на което всички участници бяха запитани няколко кратки въпроса. Пулев бе запитан как ще се нагоди към различните от бокса правила, както и какво очаква от мача - кой ще победи и как ще се случи това.

"Ще бъде малко по различно. Мисля, че триъгълник е "ОК" за нас, също е ринг, може би малко повече. Той е добър боец, уважавам го. Но мисля, че боксът е бокс, нали знаете. Добре подготвен съм и мога много здраво да го набия.

Тренирам през цялото време с бойци, имам много приятели бойци. Преди 5 години, преди 7 години, стартирах и бях и боец, и боксьор, знаете. Винаги съм готов. Харесва ми този спорт. Вероятно сега ще покажа това, което мога. Боксьорите сме по-прецизни от ММА бойците. Това е интересен спорт, но мисля, че боксът е най-добрият и ние сме най-добрите. Имаме най-добрия капитан, уважавайте го, той е най-добрият" - отговори българинът.

Мир също говори и призна, че по правилата на бокса неговият опонент е много по-силен и че заради това ще го лиши от възможността да "плува в свои води". "Мисля, че Кубрат е боксьор от световно ниво. Ще направя най-доброто, което мога, за да не се стигне до бокс, защото там има предимство. Ще опитам да покажа, че ММА бойците сме най-добрите боксьори" - допълни Мир.

Първоначално се гледаше на този мач на Кобрата като на еднократен експеримент, но неговият агент призна, че всъщност в дългосрочен план Кубрат Пулев има намерение да се преориентира към мачове срещу ММА бойци.

Можете да видите и четете всяка информация за сблъсъка Кубрат Пулев - Франк Мир в Sportlive.bg 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички