МОК сподели колко от местата за Олимпиадата са заети и как ще се процедира с квалификациите


МОК сподели колко от местата за Олимпиадата са заети и как ще се процедира с квалификациите

483 0

Международният олимпийски комитет разкри, че 57% от олимпийските квоти за Токио 2020 вече са спечелени. Един от въпросите, които вълнуват всички, е как ще се завършат квалификационните турнири в някои спортове за класиране на Олимпиадата (при условие, че се проведе, какъвто е планът на този момент).

"Към днешна дата 57 на сто от спортистите вече са квалифицирани за Игрите. За останалите 43% от местата, МОК ще работи с МФ, за да извърши всички необходими и практически адаптации към съответните им квалификационни системи за Токио 2020, в съответствие със следните принципи:

1. Всички квотни места, които вече са разпределени към днешна дата, остават разпределени за НОК и спортисти, които са ги получили.

2. Остава възможността да се използват съществуващи и планирани квалификационни състезания, където ще има справедлив достъп за всички спортисти и отбори.

3. Всички необходими адаптации към квалификационните системи и разпределението на останалите места ще бъдат:

а) въз основа на резултатите от игралното поле (например ранглисти на МФ или исторически резултати); и

б) отразяват, където е възможно, съществуващите принципи на съответните квалификационни системи (например използване на класиране или конкретни континентални / регионални резултати от конкретни състезания).

Всяко увеличение на квотите за спортистите ще се разглежда във всеки отделен случай и то само при изключителни обстоятелства с подкрепата на Организационния комитет Токио 2020.

МФ ще правят предложения за всякакви адаптации към съответните им квалификационни системи въз основа на изложените по-горе принципи. Адаптациите трябва да се прилагат от съответния спорт поради разликите между квалификационните системи. МОК вече въведе ускорена процедура за решаване на тази ситуация. Всички необходими ревизии на системите за квалификация за Токио 2020 по спортове ще бъдат публикувани до началото на април 2020 г. и ще бъдат съобщени на всички заинтересовани страни" - се съобщава в официално изявление на МОК, цитирано от БНР.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама
Реклама