Биляна Дудова се задоволи със сребро на крачка от европейската титла в борбата


Биляна Дудова се задоволи със сребро на крачка от европейската титла в борбата
Снимка: Сайт на Федерацията по борба

5835 0

Биляна Дудова остана със сребърния медал в категория до 59 кг в свободния стил на Европейското първенство по борба в Рим. Във финала тя отстъпи на представителката на Молдова Анастасия Ничита с 4-5 точки.

Нашето момичето поведе с 2-0 в първите три минути на финалния сблъсък, но драмата тепърва предстоеше. Ничита изравни резултата, но впоследствие Дудова, трикратна еврошампионка в три различни категории, отново дръпна с 4-2.

От молдовския щаб подадоха контестация, но тя не бе уважена. Когато вече се виждаше, че ще удържи аванса си, българката направи груба тактическа грешка и позволи на сребърната медалистка от Световното за девойки през 2019-та да обърне мача в последните десетина секунди на двубоя.

Нашият треньорски щаб също подаде обжалване срещу съдийското решение, но то не бе уважено и така след успех с 5-4 Молдова стигна до първо злато на шампионата на Стария континент в италианската столица.

България все пак грабна злато тази вечер – второ, след това на Едмонд Назарян в категория до 55 кг в класическия стил, благодарение на рожденичката Миглена Селишка, която надви украинката Оксана Ливач в категория до 50 кг с 5-3 (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички