Велико! "Детето чудо" Едмонд Назарян е европейски шампион


Велико! "Детето чудо" Едмонд Назарян е европейски шампион

6037 0

18-годишният Едмонд Назарян се превърна в европейски шампион в борбата още в дебюта си на голямо първенство при мъжете! Синът на легендата Армен Назарян надигра руснака Виталий Кабалоев със 7:3 в категория до 55 кг по класически стил от финала на Европейското първенство в Рим.

Руснакът първи получи предупреждение за пасивност и Назарян поведе с 1:0 и възможността да обработва противника си от партер. Последва зрелищно прехвърляне на опонента, което доведе до нови две точки и увеличаване на аванса до 5:0 за българина.

Кабалоев стигна до първата си точка чрез изтласкване извън очертанията на кръга и дебютната част свърши при резултат 5:1. 25 секунди преди края руснакът успя да повали по корем Назарян и намали изоставането си с 5:3, но в крайна сметка Едмонд го изтласка извън очертанията и с общ резултат 7:3 спечели европейската титла.

Едмонд Назарян стигна до финала след три победи - две с технически туш и туш на полуфиналите, където се справи със световния и европейски шампион от 2018 година Елданиз Азизли.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама