Гордост: България с шанс за още два златни медала на Европейското по борба


Гордост: България с шанс за още два златни медала на Европейското по борба
Снимка: Сайт на Федерацията по борба

2261 0

След като 18-годишният Едмонд Назарян се превърна в европейски шампион в борбата още в дебюта си на голямо първенство при мъжете, сега България мечтае за още два златни медала от големия форум в Рим. Те могат да дойдат от Миглена Селишка и Биляна Дудова.

Първо Селишка съумя да се класира за финалния двубой, след като на полуфинала победи Ксения Станкевич с 10:6 точки в категорията до 50 килограма. Представителката на Беларус, която преклони глава пред българката, е бронзова медалистка от Световново първенство от миналата година. 

За да спечели златото в Рим, Селишка ще трябва да победи във финала украинката Оксана Ливач. Тя си осигури място в престижния финален двубой, след като успя да сломи Милана Дадашева от Русия с 9:8.

Малко по-късно Биляна Дудова последва примера на своята сънародничка и също ще има шансът да спечели златния медал. На полуфинала за категория до 59 килограма тя победи рускинята Любов Овчарова със 7:6.

Дудова стигна до успеха след феноменален обрат, като изоставаше в резултата с 0:6, но показа впечатляващ характер и спечели с точка повече. 30 секунди преди края на двубоя, пък, българката все още губеше с 1 точка преди да запише 2 точки и да вземе победата.

Загубилата рускиня е сребърна медалистка от Световното първенство през миналата година. На финала на Европейското първенство по борба в Рим Биляна Дудова ще се изправи срещу Анастасия Никита от Молдова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички