И Миглена Селишка стъпи на европейския връх в борбата!


И Миглена Селишка стъпи на европейския връх в борбата!
Снимка: БОК, Костадин Андонов

8973 0

Нов повод за радост от Европейското първенство по борба в Рим! Миглена Селишка спечели нова европейска титла за България в категория до 50 кг.

На финала нашата представителка победи украинката Оксана Ливач с 5:3 точки. Първата част завърши в полза на Ливач, която поведе с 0:1 точки, но след това Селишка успя да запише четири поредни точки.

Украинката се върна в борбата за златото, намалявайки до 4:3, но в последните секунди Миглена успя да спечели още една точка и да си заслужи титлата на Стария континент. По този начин Селишка успя да вземе символичен реванш срещу Оксана Ливач, след като на миналото европейско първенство загуби тъкмо от украинката.

На полуфиналите Селишка надви Ксения Станкевич от Беларус. Златото на Миглена е второ за България от Рим, след като по-рано през седмицата сина на Армен Назарян - Едмонд, спечели титлата в своята категория на едва 18-годишна възраст.

Малко преди финала на Селишка, друг български представител си осигури битка за златото. Мими Христова успя да се класира за финал в категория до 65 кг., след като надви румънката Криста Инче с 5:1 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички