Без привилегии за руските спортисти - Путин иска всички на фронта


Без привилегии за руските спортисти - Путин иска всички на фронта
Снимка: kremlin.ru

2146 0

Руският спорт няма да получи "специални привилегии" за частичната военна мобилизация, която влезе в сила с указ на президента на Русия Владимир Путин на 21 септември. Спортният министър на Русия Олег Матицин е категоричен, че спортът не може да се ползва с изключителни привилегии и "трябва да покажем, че сме патриоти".

Все пак Матицин допусна, че е възможно да се направят компромиси за някои спортисти, но това задължително ще премине през съгласуване с правителството. Руският спортен министър визира най-вече спортистите и треньорите, които се готвят за участие на Олимпийските игри след две години.

Кои са любимите футболисти на Владимир Путин?

"Спортът не може да бъде отделен в своя собствена общност, в която хората ползват изключителни привилегии. Нашите спортисти, както и аз, трябва да покажем, че сме патриоти. Те заявиха подкрепата си за президента (Владимир Путин) още в началото на специалната военна операция и изразиха единодушно мнение, че хората в спорта са едно цяло. Насреща сме за всички проблеми и задачи, които държавата решава в момента", заяви Матицин на форума "Русия - спортна сила", цитиран от агенция ТАСС.

"В момента не мога да дам еднозначен отговор за въпроса с мобилизацията. Разбирам, че спортистите и треньорите, които се подготвят за участие на Олимпийски игри, са нашият златен фонд. Може би ще има определени протекции за някои категории спортисти, но това трябва да бъде обсъдено с правителството. Надявам се руският спорт да продължи да се развива и в тази ситуация", каза още руският спортен министър.

Междувременно бивш руски футболист получи призовка за войната в нарушение на закона (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички