Берлускони за Путин: Той просто се опита да замени Зеленски с правилните хора


Берлускони за Путин: Той просто се опита да замени Зеленски с правилните хора
Снимка: Getty Images

3411 0

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони защити Владимир Путин преди предсрочните избори в Италия тази неделя. Бившият собственик на Милан и настоящ такъв на Монца заяви, че с войната срещу Украйна руският президент просто е искал да замени правителството на Володимир Зеленски с "достойни хора".

По време на интервю в най-гледаното време на "Rai Uno" 85-годишният лидер на "Форца Италия" заяви, че Путин "е бил подтикнат от руското население, от своята партия, от своите министри да измисли тази специална операция". По думите му, планът е бил руските войски да влязат "за една седмица, за да заменят правителството на Зеленски с правителство от достойни хора".Но, казва той, руснаците срещнаха неочаквана и непредсказуема съпротива от страна на украинските войски, които след това бяха захранени с всякакви видове оръжия".

"Берлускони, който е дългогодишен приятел на Путин, се опитваше да се придържа към темата, когато ставаше въпрос за войната в Украйна", коментира „Политико”. Два месеца след инвазията - през април, той заяви, че е "разочарован и натъжен" от Путин. Месец по-късно коментира, че Европа трябва да "се опита да накара украинците да приемат исканията на Путин".

Думите на футболния деятел ядосаха и разочароваха украинците. Спортни издания от воюващата страна написаха, че той отново се е "опозорил" с изказвания за конфликта и че е "нагазил в калта". Неотдавна и Благой Георгиев вбеси украинците с пламенна защита на Русия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички